Agrimonia eupatoria
Althaea officinalis
Cerasus vulgaris
Convolvulus arvensis
Erigeron canadensis
Filipendula ulmaria
Fraxinus excelsior
Galium mollugo
Hypericum perforatum
Hyssopus officinalis
Juniperus communis
Lamium purpureum
Lavandula officinalis
Matricaria chamomilla
Melissa officinalis
Monarda didyma
Morus alba
Origanum vulgare
Polygonum aviculare
Quercus robur
Sambucus ebulus
Sinapis alba
Tanacetum vulgare
Taraxacum officinale
OIPMA
Organizatia Interprofesionala Nationala a Asociatiilor din domeniul Plantelor Medicinele si Aromatice (OIPMA- ROMANIA)
Plante medicinale
pulberea din plante medicinale si aromatice poate fi adminstrata direct
Pulberile din plante medicinale si aromatice prezinta avantajul unei utilizari mult mai simple si accesibile, deoarece plantele sub forma de pulbere nu necesita fi erbere si nici existenta unei surse de caldura.
plante medicinale rare pulbere
CATALOG
plante medicinale uzuale pentru ceaiuri
plante medicinale rare pentru ceaiuri
plante medicinale uzuale pulbere
Comenzi telefonice:
0745.044.553.
ARTICOLE
plante binefăcătoare pentru trup şi suflet
producator de materii prime vegetale din plante medicinale si aromatice
ANIMA PLANT
ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet
SC ANIMA PLANT SRL
CUI 17430290, J40/6068/2005
Bucuresti, Ferentari nr. 72, sector 5,
0745.098.911, 0749.079.619. contact@animaplant.ro
Powered by web design: Anima Soft
ANIMA PLANT - membru al Organizaţiei Naţionale a Asociaţiilor din domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice (OIPMA- ROMANIA)
Linariţa face parte din flora spontană din Europa şi America. În America şi Canada este considerată ca plantă dăunătoare în culturi. În România se dezvolta în poieni, fâneţe, la marginea culturilor sau a drumurilor, tufărişuri, de la câmpie până în zona montană inferioară sau este cultivata că planta decorativă.
Linariţa are rădăcini scurte, tulpina creşte până la 90 cm înălţime, frunzele sunt lanceolate, ascuţite la vârf, de culoare verde intens. Florile se aseamănă cu cele de "gura - leului", sunt galben intens, iar "buza inferioară" este portocalie.
Dintre substanţele prezente în compoziţia plantei amintim alcaloizii (pegaina sau linarina), flavonoidele, flavonoglicozidele (linarina, pegaina, aurone), acizii organici (artiric, formic, citric, malic, tanic), zaharurile, glicozidele, pectinele, grăsimile şi sărurile minerale.
Principalele proprietăţi ale linariţei sunt acţiunea emolientă, depurativă, laxativă, diuretică, antihemoroidală, sudorifică, detoxifiantă hepatică, purificator al căilor urinare, vermifugă.
Linariţa ajută în eliminarea impotenţei.
În fitoterapie sunt folosite florile ce trebuie recoltate în lunile iunie - septembrie.
În uz intern este indicată în afecţiunile splinei şi ficatului, afecţiuni catarale ale intestinului gros, boli renale, erizipel, hemoroizi, hidropizie, icter, impotenţă, viermi intestinali, constipaţie sau pentru detoxifierea generală aorganismului. În uz extern linariţa este indicată în hemoroizi, acnee şi leucoree pentru spălături locale.
În ciuda reputaţiei sale ca o buruiană, ca şi păpădia, această plantă a fost de asemenea folosită în medicină populară pentru o varietate de tulburări. Maceratul proaspăt făcut din frunzele şi flori de linariţă era luat ca un laxativ şi diuretic puternic, precum şi pentru icter, hidropizie sau enterită cu somnolenţă. Pentru boli de piele a fost folosit unguentul preparat din flori. În plus, pulberea pusă în lapte în loc de apă a fost folosită ca vermifug. Recent a fost confirmat faptul că linariţa are proprietăţi diuretice şi reducere febra.
Linariţa este folosită în terapia populară pentru tratarea diareei, pentru probleme de vezică urinară şi inflamaţii ale intestinului. Se recomandă folosirea linariţei în doze nu mai mari de 2 grame zilnic.
Prezentarea produselor este realizată în forma simplă, clasică. Plantele sunt ambalate în materiale naturale de uz alimentar, reciclabile, uşor de utilizat, la care se adaugă un conţinut informaţional bogat. Aparenţa plăcută a produselor le conferă un caracter aparte, atrăgător mai ales prin simplitate şi culoare.
continuare >>
Linarita este un foarte bun depurativ
doresc sa primesc in mod GRATUIT prin email newsletter-ul ANIMA PLANT ce contine informatii de actualitate despre plantele medicinale si aromatice
Gustul amar al florilor de coada şoricelului le face utile în cazurile de indispoziţie digestivă.
Cu aroma picanta intensa, cimbrul este reconfortant in perioadele de tranzitie de la iarna catre primavara.
Cu o aroma blanda aduce o persistenta bunastare digestiva folosit mai ales dupa mesele copioase.
Avand o aromă răcoritoare intensă, deosebit de plăcută, menta e binevenita în orele fierbinţi ale zilei.
Gustul amar intens o face utila pentru mentinerea bunastarii sistemului hepato-biliar.
Inflorescenţele de lumânărică au gust astringent şi proprietăţi antiinflamatorii.
Una dintre cele mai apreciate plante aromate, folosită de mii de ani pentru virtuţile ei remarcabile.
contine plante medicinale pentru ceaiuri, ce sunt bine cunoscute si frecvent utilizate in mod curent, de regula sub forma de ceaiuri alimentare
contine plante medicinale ce sunt bine cunoscute si care sunt folosite cu o frecventa medie in anumite situatii particulare
contine plante medicinale care sunt mai rar utilizate tocmai datorita specificitatii lor, precum si parti de plante de regula mai rar folosite si care provin de la plante medicinale binecunoscute
contine plante medicinale rare, care sunt de regula mai putin cunoscute si care au o serie intreaga de utilizari particulare deosebit de valoroase
contine plante medicinale rare si valoroase, unele dintre ele destul de putin cunoscute, ce prezinta utilizari specifice in anumite situatii particulare