Contact: 0374.048.574, 0745.044.553.

contact@animaplant.ro

plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

Afaceri Anima Plant SRL

ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

Plante medicinale selectionate maruntite pentru ceaiuri, ambalate la 50 grame

Oferta plante medicinale

Informatii si comenzi:

Telefon pentru Bucuresti: 0747-285130

Telefon pentru alte localitati: 0745-044553 

Contact email: contact@animaplant.ro

Cautare

COMENZI ON-LINE

Servicii

Contact

Companie

Powered by © Anima Soft

Linariţa face parte din flora spontană din Europa şi America. În America şi Canada este considerată ca plantă dăunătoare în culturi. În România se dezvolta în poieni, fâneţe, la marginea culturilor sau a drumurilor, tufărişuri, de la câmpie până în zona montană inferioară sau este cultivata că planta decorativă.

Linariţa are rădăcini scurte, tulpina creşte până la 90 cm înălţime, frunzele sunt lanceolate, ascuţite la vârf, de culoare verde intens. Florile se aseamănă cu cele de "gura - leului", sunt galben intens, iar "buza inferioară" este portocalie.

Dintre substanţele prezente în compoziţia plantei amintim alcaloizii (pegaina sau linarina), flavonoidele, flavonoglicozidele (linarina, pegaina, aurone), acizii organici (artiric, formic, citric, malic, tanic), zaharurile, glicozidele, pectinele, grăsimile şi sărurile  minerale.

Principalele proprietăţi ale linariţei sunt acţiunea emolientă, depurativă, laxativă, diuretică, antihemoroidală, sudorifică, detoxifiantă hepatică, purificator al căilor urinare, vermifugă. Linariţa ajută în eliminarea impotenţei. În fitoterapie sunt folosite florile ce trebuie recoltate în lunile iunie - septembrie.

În uz intern este indicată în afecţiunile splinei şi ficatului, afecţiuni catarale ale intestinului gros, boli renale, erizipel, hemoroizi, hidropizie, icter, impotenţă, viermi intestinali, constipaţie sau pentru detoxifierea generală aorganismului. În uz extern linariţa este indicată în hemoroizi, acnee şi leucoree pentru spălături locale.

În ciuda reputaţiei sale ca o buruiană, ca şi păpădia, această plantă a fost de asemenea folosită în medicină populară pentru o varietate de tulburări. Maceratul proaspăt făcut din frunzele şi flori de linariţă era luat ca un laxativ şi diuretic puternic, precum şi pentru icter, hidropizie sau enterită cu somnolenţă. Pentru boli de piele a fost folosit unguentul preparat din flori. În plus, pulberea pusă în lapte în loc de apă a fost folosită ca vermifug. Recent a fost confirmat faptul că linariţa are proprietăţi diuretice şi reducere febra.

Linariţa este folosită în terapia populară pentru tratarea diareei, pentru probleme de vezică urinară şi inflamaţii ale intestinului. Se recomandă folosirea linariţei în doze nu mai mari de 2 grame zilnic.

Prezentarea produselor este realizată în forma simplă, clasică. Plantele sunt ambalate în materiale naturale de uz alimentar, reciclabile, uşor de utilizat, la care se adaugă un conţinut informaţional bogat. Aparenţa plăcută a produselor le conferă un caracter aparte, atrăgător mai ales prin simplitate şi culoare.

ANIMA PLANT

pulberea din plante medicinale si aromatice poate fi adminstrata direct, folosind în general o cantitate de pulbere egala cu volumul unei lingurite sau atât cât este indicat la fi ecare planta în parte

Utilizarea pulberilor

Pulberile din plante medicinale si aromatice prezinta avantajul unei utilizari mult mai simple si accesibile, deoarece plantele sub forma de pulbere nu necesita fi erbere si nici existenta unei surse de caldura

Avantajele pulberilor

Diversitatea ofertei şi adaptarea acesteia la specificul sezonului este completată de disponibilitatea personalului competent de a răspunde întrebărilor şi solicitărilor. O ofertă diverisificată de serviicii de informare este de asemenea disponibilă. Imaginile adecvate completează datele şi informaţiile solicitate.

INFORMARE

LINARITA

Linarita este un foarte bun depurativ

doresc sa primesc in mod GRATUIT  prin email newsletter-ul ANIMA PLANT ce contine informatii de actualitate despre plantele medicinale si aromatice

Mail: contact@animaplant.ro?cc=contact@animasoft.ro&subject=abonare newsletter&body=Doresc sa primesc in mod GRATUIT periodic newsletter-ul ANIMA PLANT pe adresa de email urmatoare: (se va completa)